#4/17 Onverwachte pareltjes

Vorige week ging ik na lange tijd nog eens langs bij Sammtex in Halle. Dat is een soort van stoffengroothandel, waar je altijd wel iets vindt. Het is er donker en muf, maar als je goed zoekt, vind je er wel eens echte pareltjes.

IMG_8555

Dit roze gebreide tricotstofje is er zo eentje. Er zit een glinsterende zilveren draad in verwerkt die zorgt voor een prinsessen-effect. Ik zag er dan ook direct een topje voor Janne in.

IMG_8552

Ik gebruikte het Milliedress-patroon van Nicky als basis, verlengde het bovenstuk en de ruffles en voegde onderaan een heupboord toe. Ik koos voor korte mouwtjes (gezien de lente in aantocht) en werkte ook die (net zoals de hals) af met boordjes.

IMG_8542

Ik zoomde de ruffles niet om, maar koos voor een rolzoom op mijn overlockmachine.

IMG_8540

IMG_8553

Op de foto’s draagt Janne een shortje volgens het Pippapants-patroon van Emma & Mona. Het stofje is nog zo’n onverwacht pareltje: een tafellaken uit Zeeman. Het is een soort dikke katoen, met een jeans-uitstraling.

IMG_8539

Ik naaide het shortje vorige zomer al, en het werd toen al meermaals gedragen. Voor de boord met hartjes experimenteerde ik met een borduursteek op mijn Bernina.

IMG_8526

Laat de lente maar komen!

Topje:
Patroon: Millie Dress van Mix it Make it (aangepast)
Stof: Roze gebreide tricot bij Sammtex Halle

Shortje:
Patroon: Pippa Pants van Emma & Mona
Stof: Tafellaken bij Zeeman

Een gedachte over “#4/17 Onverwachte pareltjes

Plaats een reactie