#2/17 Over Vink en Rozy

Deze Instagrampost herinnerde me er onlangs aan hoelang de mooie Art Gallery-stof al in mijn voorraad vertoeft. Ik wou er destijds een rokje voor mezelf mee naaien, maar dat kwam er toen niet van. Uiteindelijk raakte ik wat uit mijn ‘rokjesperiode’ en bleef de stof dus liggen. Maar van ‘uit het oog – uit het hart’ was hier geen sprake, integendeel, ik dacht nog vaak aan een bestemming voor deze stof.

img_8141

En dat geldt ook voor de Vinktas. Al van toen ik startte met naaien, had ik deze tas gespot. Het kwam er echter nooit van om ook daadwerkelijk eentje te maken.
En zo kwamen 2 pareltjes dus samen: de tas en de stof.

img_8137

Ik combineerde met een lap geel imitatieleder (of hoe heet zo’n stof?) dat ik vorig jaar kocht op het Stoffenspektakel. Voering en tassenband vond ik in mijn voorraad (restjesverwerking!).

img_8139

Heel blij ben ik met deze tas! Groot genoeg om er vanalles in te vervoeren en door de lange hengsels gemakkelijk op mijn schouder te dragen. Ze deed op donderdagavond al dienst als instrument- en partiturentas.

img_8147

En toen lanceerde K-bas een DIY-pakketje om een portefeuille te naaien. Ik was meteen enthousiast door de vele mooie exemplaren die ik her en der zag verschijnen en bestelde zo’n setje.

img_8143

Met de Vinktas nog op de kniptafel, knipte ik ook de patroondelen van de Rozy Wallet. Daar kroop nog het meeste werk in, want het naaien zelf gaat vlot, als je de instructies goed volgt en alle naadwaarden respecteert.

img_8144

De portefeuille heeft veel ruimte voor kaarten en biljetten, en een ritszakje voor munten. De mooie sluiting maakt het helemaal af. Enorm ‘content’ ben ik met deze 2 nieuwe aanwinsten!

img_8150

Vinktas:
Patroon: Vinktas van Vink
Stof:
Bound by April Rhodes van Art Gallery bij Bellelien (nu niet meer verkrijgbaar, denk ik)
Geel imitatieleder: Stoffenspektakel
Grijze effen katoen: eigen stoffenvoorraad
Blauwe tassenband van Prym bij Veritas

Rozy Wallet:
Patroon: Rozy Wallet van Serial Bagmakers bij K-bas
DIY-pakket (met patroon, kurkleer, versteviging, rits én sluiting) bij K-bas
Bound by April Rhodes van Art Gallery bij Bellelien
Geel imitatieleder: Stoffenspektakel

Een gedachte over “#2/17 Over Vink en Rozy

Plaats een reactie